«هناس» به مناسبت سالروز شهادت داریوش رضایی‌نژاد روی آنتن شبکه نمایش می‌رود + زمان پخش استوری پژمان بازغی در واکنش به فوت مرحوم سعید راد + عکس پیام رئیس سازمان سینمایی به مناسبت درگذشت «سعید راد» نامه صریح وزارت فرهنگ و ارشاد به اداره کار خراسان‌رضوی بابت بازنشستگی خبرنگاران «ایستاده با گرگ» نامزد جایزه ویژه بخش مستند جشنواره روسیه شد حکایت مرد تن لش و گُنده غول‌های بیابان شاعر یا نویسنده نمی‌تواند مانند یک ربات به صورت مداوم، اثر تولید کند درباره بازی زنده یاد «سعید راد» در سریال های تلویزیونی «بک گراند» به شبکه نمایش خانگی آمد زمان تشییع زنده‌یاد «سعید راد» اعلام شد+ جزئیات کمک چهارونیم‌میلیون‌دلاری «جنیفر لوپز» به فلسطین ساخت سریال «پایتخت ۷» در چه مرحله‌ای است؟ «سکوت تلخ» آماده نمایش شد واکنش پرویز پرستویی به درگذشت «سعید راد» + عکس تصویری قدیمی از مرحوم سعید راد و فرزندانش + عکس «گردبادها» گیشه سینمای آمریکا را تصاحب کرد
سرخط خبرها

آیین پایانی پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر برگزار شد

  • کد خبر: ۲۴۰۳۴۷
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۳
آیین پایانی پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر برگزار شد
آیین پایانی پنجمین رویداد بین‌المللی فیلم کوثر عصر روز یکشنبه، ۳۱ تیرماه ۱۴۰۳، در باغ کتاب تهران برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در ابتدای این برنامه ضمن اجرای نمایشی نمادین، قسمتی از بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص تبیین الگوی سوم زن ایرانی، خطاب به کنگره هفت هزار زن شهید به نمایش درآمد.

سپس ناصر باکیده، دبیر پنجمین جشنواره، در سخنانی کوتاه گفت: پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر پس از پانزده سال وقفه با کمک علاقه‌مندان به این حوزه احیا شد. من و همکارانم راهی بسیارطولانی را برای احیای این رویداد طی کردیم.

وی عنوان کرد: در طول مدتی قریب به شش ماه از تشکیل اتاق فکر و برگزاری جلسات شورای سیاست‌گذاری، به این نتیجه رسیدیم که باید بحث الگوی سوم زن تمدن‌ساز را در قالب مجموعه نشست‌های فرهنگی و جلسات هم‌اندیشی بازنمایی کنیم و در این مسیر، با تعدادی از دانشگاه‌های کشور و اقشار مختلف سینمای کشور تعاملاتی صورت گرفت.

باکیده با بیان اینکه در جشنواره پنجم چیزی در حدود ۱۲۰۰ اثر در بخش‌های ملی و بین‌المللی به دست ما رسیده است، عنوان کرد: تلاش کردیم برای ارزیابی موضوع با توجه به موقعیت جمهوری اسلامی، به مقوله زیست عفیفانه یا حجاب و عفاف بی‌تفاوت نباشیم و بخش ویژه‌ای با موضوع مقاومت و خصوصاً غزه را در نظر گرفتیم.

دبیر پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر خاطرنشان کرد: تلاش ما این بود که بتوانیم مجموعه‌ای از این دستاورد‌ها را در قالب اکران‌های روزانه جشنواره به نمایش درآوریم، اما به دلیل شهادت رئیس‌جمهور و برگزاری انتخابات، این امر میسر نشد. بسیاری از مطالب مربوط به این جشنواره در رسانه‌های مختلف منعکس شده است. از تمامی سازمان‌هایی که در این مدت به کمک ما آمدند و این جشنواره را همراهی کردند ازجمله شهرداری تهران، سازمان سینمایی، موسسه تصویر شهر، بنیادشهید، بنیاد نشر ارزش‌های دفاع مقدس و… تشکر می‌کنم. در پایان از همکاران خود که در مدت هفت ماه با تلاش مضاعف تلاش کردند تا این جشنواره به ثمر برسد، سپاسگزارم. از سرکار خانم فاتحی در بنیاد آیه‌های ایثار و تلاش سردار افشار که به تیم من در جهت برگزاری این جشنواره اعتماد کردند، کمال تشکر را دارم. تلاش کردیم تا در این دوره جشنواره‌ای گرم و صمیمی را برگزار کنیم.

در ادامه آیین پایانی پنجمین رویداد بین‌المللی فیلم کوثر، جوایز بخش فیلم‌نامه‌های ۱۳۵ثانیه‌ای در بخش ملی اهدا شد.

سپس دکتر حسینی، وزیر سابق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در سخنانی گفت: از دست‌اندرکاران این رویداد بین‌المللی مهم تشکر می‌کنم. بسیار خرسندم که این جشنواره مجدداً راه‌اندازی شد و امیدواریم مسیر برگزاری آن ادامه داشته باشد.

وی افزود: نام این جشنواره از قرآن و سوره مبارکه کوثر گرفته شده و امیدواریم این رویداد با همت همه علاقه‌مندان ادامه پیدا کرده و در آینده، شاهد دستاورد‌های آن باشیم و آثار فاخری را درباره کرامت، جایگاه و حقوق زن در دوره‌های آتی شاهد باشیم.

دکتر حسینی عنوان کرد: نباید درخصوص این مسئله دچار انفعال شویم. از صدر اسلام و در زمان پیامبر(ص)، زنان با ایشان بیعت کرده و عهد می‌بندد تا به اسلام روی آورند. ما از ابتدا زن را به عنوان موجودیتی دارای کرامت می‌شناختیم. اگر مردان اهل فداکاری بودند، به این دلیل بود که زنانی در کنار آنان حضور داشتند.

وی ابراز داشت: امسال شاهد بودید که در بسیاری از کشور‌ها نام ابا‌عبدالله‌الحسین(ع) مطرح شد و این موضوع به دلیل وجود زنی باکرامت در کنار ایشان بود. زنانی در تاریخ و دوره معاصر حضور دارند که شایسته است به آن‌ها پرداخته شود. هنرمندان عزیز اگر به کاوش بپردازند، می‌توانند سوژه‌هایی مهم و ویژه‌ را پیدا کرده و به دنیا معرفی کنند.

دکتر حسینی در پایان سخنان خود گفت: از نهاد‌های مختلف که در برگزاری این جشنواره نقشی سازنده داشتند، سپاسگزارم و امیدوارم این حرکت ادامه داشته باشد؛ چراکه حرف‌های بسیاری برای مطرح‌شدن در این زمینه وجود دارد.

در ادامه مراسم، اعضای خانواده‌های «شهید آرمان علی‌وردی» و «شهیده فائزه رحیمی» بر روی صحنه حاضر شدند و مورد تقدیر قرار گرفتند.

سپس نوبت به اهدای جوایز در بخش‌های مستند کوتاه و بلند و همچنین بخش فیلم‌های پویانمایی و نماهنگ رسید.

بعد از آن، دکتر انسیه خزعلی، معاون رئیس‌جمهور در امور مربوط به زنان و خانواده، در سخنانی گفت: یاد و خاطره شهدای هیئت دولت را گرامی می‌داریم. رهبر معظم انقلاب مثال زدند که امیرکبیر در مدت کم توانست اثرگذاری شایسته‌ای داشته باشد و شهید آیت‌الله رئیسی نیز در طول سی‌وسه ماه فعالیت، آثار بسیار مثبتی را از خود در کشور و جامعه بین‌المللی باقی گذاشت و در سطح منطقه‌ای نیز جایگاه ایران را ارتقا بخشید.

وی ادامه داد: شهید رئیسی نقشه جدیدی را ترسیم کرد و نشان داد کشور‌های منطقه بدون وجود ایران قادر به تصمیم‌گیری نخواهند بود؛ در زمانی که خانواده، زن و جنسیت بازیچه بسیاری از رسانه‌ها و شخصیت‌های معاصر قرار گرفته است و در این خصوص در قالب جشنواره‌های مختلف برنامه‌ریزی‌هایی را صورت می‌دهند تا هنجار‌های جدیدی را وضع کرده و هنجار‌های ارزشی را حذف کنند.

خزعلی یادآور شد: در چنین‌موقعیتی هنرمندان و دست‌اندرکاران وظایف مهمی بر عهده دارند و رسانه سینما که جوانان با آن ارتباط بهتری برقرار می‌کنند، می‌تواند نقشی بسیار مهم برعهده داشته باشد. سخن‌گفتن با زبان جوانان وظیفه سینمای متعهد و هنرمندان برجسته کشور است. دشمنان از برترین ابزار‌ها استفاده می‌کنند و هنرمندان نیز وظیفه دارند با استفاده از قالب هنر در خصوص اهداف متعالی به فعالیت بپردازند.

خزعلی در پایان صحبت‌های خود گفت: امیدواریم با حرکت‌هایی در بخش رسانه‌ای بتوانیم گامی اساسی در مسیر بازشناساندن الگوی سوم زن مسلمان ایرانی برداشته و شاهد حرکت‌های مناسب، زیبا، تاثیرگذار و امیدبخش در جهان باشیم. اکنون هنرمندان باید جلودار این مسئله باشند تا در جهان بتوانند با ایجاد جریان و گفتمان‌سازی در خصوص خانواده و ارائه الگوی سوم زن با برنامه‌ریزی و بهره‌گیری از اصول صحیح و زبان مناسب حرکت موثری را صورت دهند.

سپس نوبت به بخش ویژه عفاف و حجاب رسید و در ادامه دکتر قاضی‌زاده‌هاشمی، رئیس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران و معاون ریاست‌جمهوری، عنوان کرد: جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر، رویداد پاسداشت مقام زن تراز اسلامی است. حضرت زهرا(س) به عنوان زن نمونه کوثر نامیده شده است؛ چراکه شایستگی این بانو موجب حیات‌بخشی و رشد جامعه انسانی می‌شود.‌

وی افزود: تاریخ ایران سرشار از زنانی است که با شجاعت و ایستادگی باعث رشد و هدایت جامعه خود شدند. زنانی که در عین عفت و پاکدامنی، تمام وجود خود را در قالب محبت به دیگران به کار گرفته‌اند و در میانه میدان، کارآمدی خود را اثبات کردند. زنان بزرگی مانند آسیه(س)، مریم(س)، زینب(س) و بر قله آن‌ها حضرت فاطمه(س) در تاریخ اسلام وجود دارند و زمانی که درباره همسر نمونه صحبت می‌کنیم، می‌توانیم از این افراد نام برده و آن‌ها را به عنوان الگو مطرح کنیم.

قاضی‌زاده‌هاشمی بیان داشت: ابعاد مختلفی پیرامون این شخصیت‌های تراز وجود دارند که می‌توانند هدایتگر جامعه ما باشند. مواردی انحرافی به عنوان آزادی زن توسط جریان‌هایی در حال ارائه به جامعه جهانی است و نیاز است تا با آن مقابله کنیم. من در مدت این سه سال که خادم خانواده ایثار و شهادت بودم، با زنان بسیاری آشنا شدم که در نقش‌های گوناگون، زندگی آن‌ها قابل‌روایت است و بانوان موفقی به شمار می‌روند.

وی یادآور شد: قطعاً چنین‌زنانی در میان اقشار دیگر جامعه هم وجود دارند. در میان بانوان، فعالان بزرگ اقتصادی، افراد نخبه، هنرمندان و ورزشکاران مطرحی یافت می‌شوند و این موضوع نشانگر این است که زن تراز با عفت خود می‌تواند مراحل رشد و تعالی خود را طی کند. وظیفه جامعه هنری ما روایتگری در این خصوص است.

قاضی‌زاده‌هاشمی در پایان گفت: از بانیان این رویداد مردمی تشکر می‌کنم که با قوت خود، ادامه‌دهنده این مسیر بسیار مهم هستند. ارزش این جشنواره به مردمی‌بودن آن است و امیدوارم این رویداد با جریانات مستقل هنری در دنیا گره بخورد؛ چراکه ارزش‌های انسانی بسیاری در سطح جهان وجود دارد. شهید رئیسی در آخرین حضور خود در سازمان ملل، بازگشت به ارزش‌های خانواده را مطرح کرد که بسیار مورد استقبال قرار گرفت. رویداد‌های این‌چنینی توسط جریانات مردمی می‌توانند مورد حمایت واقع شوند.

در ادامه، جوایز بخش بین‌الملل پنجمین جشنواره فیلم کوثر اهدا شد و پس از آن، فیلمی از زنده‌یاد پروانه معصومی، بازیگر مطرح سینمای ایران که سال گذشته حیات را بدرود گفت، به نمایش درآمد.

مریم پوریامین، مدیر بخش فرهنگی جشنواره، نیز در سخنانی کوتاه در همین رابطه گفت: جشنواره کوثر افتخار دارد تا از خدمات مرحوم پروانه معصومی قدردانی کند. او با جهاد خود به مردم و رهبر کشور تعظیم کرد و به همین دلیل همیشه در قلب‌ها باقی خواهد ماند.

پس از این بخش نیز در قسمت پایانی جشنواره، جوایز بخش‌های سینمای ایران به برگزیدگان اهدا شد.

بنیاد آیه‌های ایثار و تلاش با همکاری شهرداری تهران، موسسه تصویر شهر، سازمان امور سینمایی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری و صدا‌وسیمای جمهوری اسلامی ایران، پنجمین جشنواره بین‌المللی «فیلم کوثر» را با دبیری ناصر باکیده برگزار کرد.


منبع: برنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->